Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
3. évad 4. rész
Elkészítés
Ajvár: A sütőben alaposan megsütött, égetett paprikákat és padlizsánt meghámozzuk. Reszelt fokhagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük fűszerezzük, majd a borecettel és olívaolajjal pépesítjük. Ratatuille: A friss paradicsomokat leforrázzuk, majd meghámozzuk és apró kockákra vágva, kevés olívaolajon lepirított, finomra vágott hagymán krémesre főzzük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, friss kakukkfűvel, babérlevéllel, zúzott fokhagymával. (Aki szereti, ilyenkor adhat hozzá 2-3 cl vörösbort) A kisebb kockákra vágott padlizsán egy részét, a cukkínit, és a paprikákat külön-külön hirtelen nagy hőfokon megpirítjuk, majd egybeforraljuk a paradicsomos alappal. A maradék padlizsánt vékony karikákra vágva lesózzuk, állni hagyjuk és letörölgetve közepes hőfokú sütőben, zsírpapíron ropogósra sütjük. Tálaláskor ezt halmozzuk a „ragunk” tetejére.