Almás-Diós Macesztorta

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Az almákat lereszeljük és összekeverjük a 10 dkg cukorral, a fahéjjal és állni hagyjuk. Használat előtt enyhén kinyomkodjuk a levét. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük. Ebbe keverjük a darált diót, majd a 6 dkg cukorral kikevert tojássárgáját, úgy, hogy a lehető legkevésbbé törjük össze a fehérjét. A tepsit kiolajozzuk, majd egy réteg macesszel kezdünk, amit megkenünk olajjal és picit meglocsolunk fehérborral. Erre jön a dióhab, majd az almatöltelék, egy kis bor, majd újra maceszlap, olaj, bor, töltelék. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a töltelék. A sütit tetszés szerint olajjal és borral meglocsolt maceszlappal, vagy dióhabbal zárjuk le. 180 fokos sütőben készre sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára