Almás pite

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a zsírral és a vajjal, beleszórjuk a porcukrot, összekeverjük, majd menet közben hozzáadjuk a sütőport, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéját is. Mehetnek bele a tejföl és a tojások is. Begyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
Az almát lereszeljük, állni hagyjuk, kinyomkodjuk és befűszerezzük cukorral, vaníliáscukorral és fahéjjal.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tepsibe tesszük úgy, hogy kicsi pereme is legyen. A tésztára szórjuk a darált diót, majd eloszlatjuk rajta az almát. A tetejét berácsozzuk, vagy teljesen betakarjuk tésztával.
Tojás és tej kevrékével lekenjük, 175 fokos sütőben készre sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára