Almás sütemény

Elkészítés

Keverjük össze a tojásokat a cukorral és a sóval, amíg az összes cukor fel nem oldódik, és halványsárga habot nem kapunk.

Adjuk hozzá a vaníliát, a narancshéjat és az almát, majd egy spatulával óvatosan forgassuk össze.

Keverjük össze a lisztet a fahéjjal és a sütőporral, majd szitálva adjuk hozzá a tojásos és almás keverékhez.

Nagyon óvatosan keverjük bele, hogy ne rontsuk el a tojáshabot

Öntsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt 20/30 cm-es tepsibe.

Süssük a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig

Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd vegyük ki egy rácsra, takarjuk le egy törülközővel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kockákra vagy rombuszokra vágjuk, és cukorral meghintjük.

vissza a listára