Almás-túrós pite

Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vajat is. Szárazabb, morzsolódós tésztát gyúrunk ki. Ha a tészta túl ragadós, szórunk még hozzá egy kis lisztet. A tészta 2/3-át a sütőforma aljába nyomkodjuk, és 10 percig sütjük 170 fokon.

A töltelékhez a cukrot a tojással egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az összes többi összetevőt is és alaposan összedolgozzuk. Közben előkészítjük az almát is: meghámozzuk, kimagozzuk és apró, kb. 1-1,5 cm nagyságú kockákra vágjuk. Egy edényben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk az almát és lágyra pároljuk, végül citromlével ízesítjük.

A megsült tésztára ráöntjük a túrókrémet, erre kerül az almás réteg, végül pedig a maradék 1/3 rész tésztát morzsoljuk rá. Így még további 30-40 percig aranybarnára sütjük 170 fokon.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára