Kapcsolódó műsor:
A Világ Késsel-Villával
1. évad 9. rész
Elkészítés
A lisztbe belekeverjük a sót és a cukrot, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal és margarinnal. Hideg vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagoljuk, és min- 1-2 órát állni hagyjuk. Az almákat megpucoljuk, felszeleteljük és összeforgatjuk a cukorral és a fűszerekkel. A tészta ⅔-át kinyújtjuk egy körré, és kibéleljük vele a piteformánakt. Beletesszük az almát, és a megmaradt tésztát is körré nyújtjuk. Befedjük vele a pitét és a két tésztát összecsipkedjük, lezárjuk a pitét. A pite tetején kis lyukakat vágunk, hogy a gőz távozni tudjon. Lekenjük a tetejét tojás és tejszín keverékével és 180 fokos sütőben készre sütjük. Vaníliafagyival, tejszínhabbal tálaljuk.
(Fotó: Sándor Katalin)