Kapcsolódó műsor:
Édes Nagyik, Finom Sütik Prajival
1. évad 8. rész
Elkészítés
Előkészület: melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Kend ki és béleld ki sütőpapírral egy tepsit. Válaszd szét a tojásfehérjéket a sárgájától.
A piskóta: verj kemény habbá a tojásfehérjéket. Fokozatosan add hozzá a cukrot, és verd tovább, amíg fényes és sűrű nem lesz. Óvatosan keverd hozzá a tojássárgájákat, majd a lisztet és a sütőport.
Öntsd a tésztát a tepsibe, és süsd kb. 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló szárazon jön ki. Hagyd kihűlni a piskótát.
A töltelék: keverd össze a darált diót a porcukorral. Dolgozd ki a margarint/vajat krémesre, majd keverd hozzá a dió-cukor keveréket. Keverd össze a tojássárgákat a porcukorral, amíg világos és habos nem lesz. Olvaszd fel a csokoládékrémet a csomagoláson található utasítások szerint.
Összeállítás:
Vágd ketté a piskótát. Tedd az egyik lapot egy tálcára, és kend meg a dió-krémmel. Helyezd rá a másik lapot, és kend meg a tojásos krémmel.
Öntsd a csokoládékrémet a tetejére. Díszítsd reszelt csokoládéval vagy más ízlés szerinti díszítéssel.
Hűtés: hűtsd a süteményt legalább 2-3 órán át, hogy az ízek összeérjenek.