Kapcsolódó műsor:
Vendy És Adam Cseh Konyhája
2. évad 12. rész
Elkészítés
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat összedolgozzuk a finomliszttel, hozzáadunk 1 csipet sót és az ömlesztett sajtot. A kidolgozott tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és legalább 10 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.. Ezután a tésztából gombócokat gyúrunk és tepsire tesszük. A fenti mennyiségből 3 tepsi jött ki, mindegyiken 50 gombóc volt. A gombócokba a fakanál nyelével mélyedést nyomunk.
A tölteléket úgy készítjük el, hogy a pikáns lekvárba, vagy dzsembe őrölt mogyorót és rumot keverünk. A keverék annyira legyen „sűrű”, hogy ne folyjon. Habzsákból megtöltjük a mélyedéseket így a sütik készen állnak a sütésre.
A sütiket a 170 °C fokos sütőben világosra sütjük. Sütés után a sütiket kissé hagyjuk kihűlni végül megforgatjuk porcukorban.