Ázsiai pirított tészta csirkével

Elkészítés

A csirkét kis darabokra vágjuk és összekeverjük a keményítővel, szójaszósszal, az olajjal és a szódabikarbónával. Hagyjuk 30 percet pihenni. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.

A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás alapján kifőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük.

Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt. Kevés olajon pirosra sütjük a csirkefalatokat, félretoljuk, majd újabb adag olajon megpirítjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Ezeket is félretoljuk, a wokba ütjük a 2 tojást és elkeverve lepirítjuk ezeket is. A végén hozzáadjuk a kifőtt tésztát és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal, osztriga szósszal és rizsecettel és alaposan összeforgatjuk. Frissen őrölt borssal és sok finomra vágott újhagymával tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára