Ázsiai tésztasaláta kesudiós öntettel

Elkészítés

A rizstésztát forrásban levő vízzel leöntjük és állni hagyjuk.

A húst bepácoljuk a reszelt gyömbér, finomra aprított fokhagyma, szójaszósz és 1 evőkanál lime levének keverékébe. 1 óra múlva leitatjuk a pácot a steakről, majd felforrósítunk egy serpenyőt és 1 evőkanál olajon körbe pirítjuk a húst. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük, majd alufóliába csomagolva pihentetjük 10 percet mielőtt felszeletelnénk.

Az öntethez simára keverjük a hozzávalókat, majd egy kevés bízzel beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Összeforgatjuk a leszűrt és lecsepegtetett tésztával.

Felszeleteljük a húst, felaprítjuk az uborkát és az újhagymát, ezeket elrendezzük a tésztán, lime gerezdekkel kínáljuk.

vissza a listára