Ázsiai Zöld Saláta Rizstésztával, Pirított Magokkal

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A tésztához vizet forralunk és azonnal a rizstésztára öntjük. Lefedjük és 10-15 percig állni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul, majd leszűrjük. Az öntethez összekeverjük a rizsecetet a cukorral, szójaszósszal, halszósszal, szezámolajjal és a vízzel. Ha szeretjük, pár vékony szelet chilivel is ízesítjük. Az öntetet a lecsepegtetett tésztára öntjük. A földimogyorót és a szezámmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőbe 2 ek olajat öntünk és felforrósítjuk. A gombákat magas lángon lepirítjuk – fontos, hogy gyorsan piruljanak és ne eresszenek levet, ezért nem sózzuk őket, de megszórjuk frissen őrölt borssal! Ha a gombák megpirultak, 1 ek szójaszószt öntünk a serpenyőbe, gyorsan átforgatjuk benne a gombákat és az egészet kiszedjük. A olajos serpenyőben átforgatjuk a nagyobb darabokra vágott pak choit, hogy éppen csak egy kicsit összeessen. Ezt is kiszedjük, kevés pirított szezámolajjal meglocsoljuk. Összeállítjuk a salátát: a rizstésztát az öntettel két részre osztjuk, tálba szedjük. Akkor jó, ha bőven jut az öntetből, a tészta “tocsog” benne. A tetejére halmozzuk a pak choit, gombákat, friss zöldfűszereket, a pirított magokat és a csírát. Ízlés szerint szórjuk meg felaprított chilivel.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára