Babapiskóta

Elkészítés

Egy nagy lábasban vizet forralunk és gyöngyöztetve forrni hagyjuk. A nyomózsákot előkészítjük (egy nagy pohárba állítjuk, hogy könnyen megtölthessük). A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

 

Egy nagy keverőtálban összekeverjük a tojást, a sót, és a cukrot. A tálat a gőz fölé tesszük és habverővel folyamatosan keverjük, amíg a keverék eléri a 70 fokot – kb. 5 perc. A keveréket áttesszük a robotgép keverőtáljába és habosra keverjük, amíg duplájára emelkedik – 7-9 perc. Fontos, hogy nagyon felhabosodjon, különben nem tart majd sütés közben, hanem kilapul.

 

Rászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk. A nyomózsákba tesszük és egymástól 4-5 centiméterre kinyomjuk a masszát. Meghintjük porcukorral és kb 12 perc alatt készre sütjük az első adagot. A többit is ugyanígy készítjük el. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.

vissza a listára