BACONBE TEKERT PULYKA VÖRÖSÁFONYÁS TÖLTELÉKKEL, KRUMPLIPÜRÉVEL

Elkészítés

A pulykamellet lapos szeletekre vágjuk, majd mivel göngyölni fogjuk, fólia alatt kiklopfoljuk, hogy biztosan átsüljön majd. A szeletekre mustárt kenünk, ráhalmozzuk a reszelt sajtot, majd hosszában feltekerjük. Ezután körbetekerjük a bacon csíkokkal. Az elkészült rudat egy tepsiben a sütőbe tesszük. Mellé aprítunk néhány zöldséget is.A zsályaleveleket vajon megpirítjuk, ebből aprítva teszünk majd a töltelékbe is.
A leveleket félre tesszük és a vajas zsályás serpenyőben lepirítjuk a diót. Miután megpirult kivesszük, majd ugyanebben a serpenyőben elkészítjül a tölteléket. Hagymát pirítunk, belerakjuk a reszelt zellert. Egyet rottyan, majd összeforgatjuk a vörösáfonyával, a durvára vágott pirított dióval, Teszünk bele egy keveset a pirított zsályából. A kenyérkockákat tejjel, tejszínnel, tojással kikevert lével felöntjük, összekeverjük az előre bekevert töltelékmasszával.
Egy kisebb edényt kivajazunk, beletesszük a tölteléket, a tetejére vajdarabokat teszünk és megsütjük.A barbecues szószhoz szükségünk van paradicsomszószra, mézre és szója szószra. Ezeket habverővel összekeverjük. Egy edénybe öntünk belőle és kicsit visszaredukáljuk közepesnél nagyobb hőmérsékleten.A göngyölt húsokat kivesszüka sütőből, meglocsoljuk a visszaredukált barbecue szósszal, és visszatesszük a sütőbe pirulni.

A püréhez krumplit aprítunk, vízben puhára főzzük, sóval és borssal ízesítjük, hozzátesszük a hideg vajat és némi tejet. Kézzel selymesre keverjük.

vissza a listára