Bagel

Min: 120 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük és szép fényes tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarva 1 órát pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk és 14 egyenlő részre osztjuk. A darabokat téglalapra nyomkodjuk és henger alakúra formázzuk. Megsodorjuk, kört formálunk belőle és a végeit összenyomjuk. Letakarva 10 percet pihentetjük. Nagy lábasban vizet forralunk 1 evőkanál szódabikarbónával. A forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát és mindkét oldalát fél-fél percig főzzük. Lecsepegtetjük, sütőpapírra tesszük. Amikor megszáradt, megkenjük felvert tojással, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, mákkal, lenmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

vissza a listára