Kapcsolódó műsor:

A Világ Késsel-Villával
1. évad 13. rész
Elkészítés
Jól összekeverjuk a diót, a cukrot, morzsát és a fahéjat. Megfőzzük a szirupot. A vajat megolvasztjuk majd kivajazzuk a tepsi alját. A réteslapokat is mindig megkenjük olvasztott vajjal. Alulra 4 lapot teszünk, és majd legfelül is 4 lap legyen, megvajazva, a töltelékek közé pedig 2-2 lap kerül. Ha elfogyott a töltelék és betöltöttük a sütit, egy éles késsel felvágjuk a szeleteket, ilyenkor lehet szeletenként díszíteni egész mandulával, pisztáciával, dióval. Lehet négyzet, vagy rombusz alakú is. Kicsit meglocsoljuk vízzel, és forró sütőbe toljuk. 15 percig 200 fokon sütjük, majd lehúzzuk 160 fokra és aranybarnára sütjük. Amint kivesszük a sütőből rögtön le is öntjük a sziruppal. 4-5 órát vagy egy éjszakát hagyjuk állni, hogy jól átjárja a szirup.
(Fotó: Sándor Katalin)