Banános Palacsinta

15-30 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

A zabpelyhet késes robotgépben porrá őröljük, hogy zablisztet kapjunk. Egy tálban összekeverjük a zablisztet a cukrot, a sót és a sütőport. A banánt egy nagyobb keverőtálban villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott vajat, belekaparjuk a vaníliarúd magjait, majd az egészet összedolgozzuk a zablisztes keverékkel. Egy serpenyőben ½ evőkanál olajat hevítünk. A palacsintamasszából 2-3 evőkanálnyit a serpenyőbe kanalazunk és addig sütjük, amíg a teteje buborékos lesz, az alja pedig aranybarnára sül. Óvatosan megfordítjuk, a másik oldalát is ropogósra sütjük, és ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is. Banánszeletekkel, friss gyümölccsel, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk.

vissza a listára