Banh Mi Szendvics Májpastétommal

15-30 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A pástétomhoz a sütőt előmelegítjük 150 fokra. A megtisztított csirkemájat aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, de csak annyira, hogy kissé darabos maradjon. Egy nagy tálban összekeverjük a darált sertéshússal, a finomra aprított hagymával, a pépesre aprított fokhagymával, a fűszerekkel, sóval és a frissen őrölt borssal. A masszát egy fóliával kibélelt, 20x30cm-es, kenyérsütő-formába öntjük, majd egy tepsibe állítjuk. A tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőforma 2/3-ig érjen. Kb. 1,5 óráig gőzöljük, amíg átsül. A pástétomot teljesen kihűtjük, majd alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük, így szépen szeletelhető lesz. A sárgarépához kis lábosban addig forraljuk a cukrot a vizet és az ecetet, amíg a cukor teljesen felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd beletesszük a vékony szálakra vágott sárgarépát legalább fél órára, vagy egy éjszakára. A majonézhez a tojássárgáját robotgépben fehéredésig verjük, csepegtetve hozzáadjuk az olajat, végül belekeverjük tejfölt és a lime frissen facsart levét. A lilahagymát hajszálvékony szelekre vágjuk. A csirkehúst vékonyra szeleteljük, a csontokat kiszedjük. A kígyóuborkából hosszában zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk. Összeállítjuk a szendvicset: a félbevágott baguette alsó felére majonézt kenünk, majd egy réteg májpástétomot teszünk, ráfektetünk 3-4 szelet uborkát, egy marék korianderzöldet, néhány szelet lilahagymát, 2 ek lecsepegtetett sárgarépát, ízlés szerint chilit. A tetejére kerül a vékonyra szeletelt csirkehús és a majonéz, végül pedig a baguette teteje.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára