Banoffee Pohárkrém

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

A krémhez a tejet és a tejszínt feltesszük forrni. A tojásokat a cukorral, vaníliával és a keményítővel kézi habverővel habosra keverjük. Amikor a tej felforrt, levesszük a tűzről és lassan a tojásokhoz csurgatjuk, folyamatos keverés közben. A keveréket visszaöntjük az edénybe és ismét folyamatos keverés mellett puding sűrűségűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A kekszet ledaráljuk, a banánokat felkarikázzuk. Egy teflon serpenyőben vajon megfuttatjuk a banánkarikákat és megszórjuk a barnacukrral. Mikor már elolvadt a cukor, hozzáadjuk a sűrített tejet és összeforraljuk. A tejszínt habbá verjük. A poharak aljába elosztjuk a kekszmorzsát, erre kanalazzuk a sűrített tejes banánt. Bőven teszünk rá vaníliakrémet, majd az egészet a tejszínhabbal koronázzuk. Díszítésnek étcsoki forgácsokat készítünk.

vissza a listára