Barhesz

Min: 120 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést alakítunk. A cukrot elkeverjük az élesztővel és a víz felével. A liszt közepébe öntjük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Letakarjuk, és langyos helyen pihentetjük kb. 10 percig, amíg felfut az élesztő. Ezután hozzáadjuk a maradék vizet, az olajat, a tojásokat, és a sót. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától. Langyos helyen letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, megfelezzük a tésztát, majd mindegyiket 4-4 egyenlő részre osztjuk. Hosszúkásra, vagy kerekre (ünnepekkor) fonjuk, majd kilisztezett tepsire tesszük, letakarjuk és langyos helyen 30 percig ismét kelesztjük. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk mákkal vagy szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

vissza a listára