Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 1. rész
Elkészítés
A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A hal többi részét az ikra, a tej és a fej kivételével félretesszük.
A hagymát és a zöldségeket felkockázzuk,készítünk egy sűrű, pörköltszerű alapot. Ezután a fazékba tesszük a leeső részeket.
Az egyik filét hajszálvékony csíkokban beirdaljuk, majd kis kockákra vágjuk és besózzuk.
Elkeverjük félig felvert tojásfehérjével és kis halgombócokat formázunk.
A másik filét hajszálvékony csíkokban beirdaljuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és besózzuk. Ezt beletesszük az alaplébe.
Az alaplevet kb. 30 percig főzzük, majd leszűrjük.
Az így nyert levet ismét felforraljuk, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. 15-20 percig rotyogtatjuk, utána hozzáadjuk a formázott kis halgombócokat, és néhány perc alatt puhára főzzük.