Bélszín steak, libamájjal, bacon morzsával, lilaburgonya pürével, és friss salátával

Elkészítés

Püré:
A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomóval összenyomjuk, ízesítjük, vajjal lágyítjuk és átszűrjük.

Hús:
2 db közepes méretű szeletet vágunk, amit oldalanként 3 percig sütünk, olívaolajon, rozmaringgal, megtört fokhagymával, mellé kevés vajat teszünk. Fontos, hogy forró legyen a serpenyő, sercegjen, amikor beletesszük. Ezután sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük, majd kiszedjük és pihentetjük.

Libamáj:
A libamájból szeleteket vágunk, majd saját zsírjában, forró serpenyőben kakukkfűvel és fokhagymával oldalanként 1 perc alatt megsütjük.

Bacon morzsa:
Sütőpapíron lesúlyozva sütjük serpenyőben.

Saláta, dresszing:
Felvágjuk a mangót, eltávolítjuk a héját és feldaraboljuk a szeleteket. A póréhagymát, sárgarépát, petrezselymet is felvágjuk és összeforgatjuk a mangódarabokkal. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát.
Elkészítjük a dresszinget: a lime levéhez olívaolajat, egy kis sót, borsot és chilit, valamint fokhagymát adunk és összeforgatjuk. Hozzáadhatunk keveset a májból kisült zsírból is. Tálaláskor a salátára bacon chipszet morzsolunk.

vissza a listára