Elkészítés
Alaposan mossuk és szárítsuk meg a saláta leveleket (mizuna, rukkola, római saláta, baby zöldek).
A Tomizon paradicsomot vágjuk félbe vagy negyedbe a méretétől függően.
A retkeket mandolinnal vagy nagyon éles késsel vékonyra szeleteljük.
Válasszunk friss, élénk színű zöld és lila bazsalikom virágokat.
Egy nagy tálban keverjük össze a mizunát, rukkolát, római salátát és a baby zöldségeket. Adjuk hozzá a retek és paradicsom szeleteket.
Szórjunk rá tökmagot, napraforgómagot és szezámmagot.
Egy kis tálban keverjük össze a verjust (vagy citromlevet) az extra szűz olívaolajjal. Ízlés szerint adjunk hozzá tengeri sót és frissen őrölt fekete borsot. Öntsd a salátára ezt az öntetet és óvatosan forgassuk össze.
Díszítsük a salátát zöld és lila bazsalikom virágokkal.