Bódi Guszti túrósa

Elkészítés

Palacsinta tésztát készítünk. A tojásokat felverjük, de úgy, hogy teszünk bele cukrot és vaníliás cukrot is. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, és kis tejet. Mikor az egész jól ki van keverve, egy kis olajat és tetszés szerint kis szódavizet is adunk hozzá, majd egy nagy serpenyőben óriás palacsintákat sütünk belőle, majd egy cukorral meghintett deszkára borítjuk.

A töltelékhez a túróba keverjünk a cukort, a vaníliás cukrot, a tejfölt és belereszeljük a citrom héját. A palacsintát megkenjük mogyorókrémmel és a túrós töltelékkel, majd friss, apró kockára vágott eperrel megszórjuk. Óvatosan feltekerjük, és mikor teljesen kihűlt nagyobb szeletekre vágjuk. Porcukorral és eperrel díszítve, esetleg csokiöntettel meglocsolva tálaljuk.

vissza a listára