Bodzával áztatott panna cotta – Olaszország

Elkészítés

Keverjük össze a 3 hozzávalót, és hagyjuk ázni a hűtőben legalább 30 percig.

Panna Cotta

Egy dupla fenekű lábasban melegítsük fel a tejszínt, a tejet, a cukrot és a sót.

Tegye a zselatint egy tálba, és adjon hozzá 100 ml hideg vizet.

Amikor az edény már gőzölög (vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel), adjuk hozzá a bazsalikomot.

Hagyjuk ázni 10 percig

Tegyük a zselatint egy nagyobb tálba (öntsük rá a tejet és a tejszín keverékét).

Öntsük a bazsalikommal átitatott kompozíciót egy teaszűrőn keresztül a zselatinra.

Addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik ( nem látunk apró buborékokat).

Öblítsünk ki 6 db 100 ml-es poharat vagy edényt hideg vízzel.

Töltsük meg az egyes poharakat úgy, hogy 1 cm távolságot hagyjunk a pohár pereméig.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakán át.

Tálaláshoz tegyen minden pohárba 1-2 evőkanálnyi áztatott epret.

vissza a listára