Kapcsolódó műsor:
Mihaela Varázslatos Desszertjei
1. évad 2. rész
Elkészítés
Keverjük össze a 3 hozzávalót, és hagyjuk ázni a hűtőben legalább 30 percig.
Panna Cotta
Egy dupla fenekű lábasban melegítsük fel a tejszínt, a tejet, a cukrot és a sót.
Tegye a zselatint egy tálba, és adjon hozzá 100 ml hideg vizet.
Amikor az edény már gőzölög (vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel), adjuk hozzá a bazsalikomot.
Hagyjuk ázni 10 percig
Tegyük a zselatint egy nagyobb tálba (öntsük rá a tejet és a tejszín keverékét).
Öntsük a bazsalikommal átitatott kompozíciót egy teaszűrőn keresztül a zselatinra.
Addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik ( nem látunk apró buborékokat).
Öblítsünk ki 6 db 100 ml-es poharat vagy edényt hideg vízzel.
Töltsük meg az egyes poharakat úgy, hogy 1 cm távolságot hagyjunk a pohár pereméig.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakán át.
Tálaláshoz tegyen minden pohárba 1-2 evőkanálnyi áztatott epret.