Bográcsos bárány és borjú kapros gnocchival

Elkészítés

Egy bográcsban olajon hagymát kezdünk párolni. Szeletelünk bele erős paprika karikákat is. Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk először a darabolt borjút, sózzuk. Mikor a borjú levet eresztett, hozzátesszük a bárányhúst is. Ízesítjük őrölt köménymaggal és babérlevéllel. Mikor félig megfőtt, hozzáöntjük a vörösbort. A végén sűrített paradicsomot is teszünk bele. Lassú tűzön, de “lármásan” készre főzzük.

A gnocchihoz a krumplihoz keverjük a lisztet, az olajat, a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot és tésztává gyúrjuk. Hengreket sodrunk belőle, ezeket késsel nudli méretűre vágjuk. Forró vízben néhány perc alatt készre főzzük.

vissza a listára