Bőrén sült csirkemell, fodros kel salátával, édesburgonya pürével

Elkészítés

A fodros kel leveleiből kivágjuk a nagy ereket. A leveleket egymásra fektetjük és hosszában vékony csíkokra vágjuk a salátához. Sót, olíva olajat, pirított fenyőmagot, parmezánt, áfonyát és egy kis reszelt citromhéjat adunk hozzá. Összekeverjük és hagyjuk, hogy összeálljanak az ízek. A fodros kel levelek a só, az olíva olaj, és a pirított fenyőmag hatására összeesik, és percek alatt puhábbá válik.

A csirkét előkészítjük, a csontról levesszük a melleket és rajtuk hagyjuk a bőrét.

Sózzuk, borsozzuk, majd vajban lassú tűzön serpenyőben, fokhagymás vajjal locsolgatva szép pirosra sütjük az egész mell darabokat.

Az édesburgonyákat 180 C-on, a héjukban megsütjük. Körülbelül egy óra. Kikanalazzuk és vajjal és sóval összemixeljük. Az édesburgonyát lehet turmixolni, mert nincs keményítő tartalma, ezért nem ragasztósodik össze.

Az édesburgonya püré tetejére ráhalmozzuk a fodros kel salátát és a csirkét szeletekre vágva a tetejére tesszük és így tálaljuk.

vissza a listára