Borscs Leves

60-120 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

A húst és a csontot hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, néhány szem egész borsot, illetve sót. Egy másik edényben olajban megpirítjuk a vékony csíkokra vágott céklát, hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlével és sóval ízesítjük. Puhára pároljuk. Egy lábasban olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát, gyökeret, néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a szintén csíkozott káposztát. Sózzuk, borsozzuk és őket is puhára pároljuk. Hozzákeverjük a párolt céklát lével együtt és a főtt, kockázott marhahúst. Felöntjük a hús főzőlevével és alaposan egybeforraljuk. Liszttel simára kevert tejföllel sűríthetjük és citromlével pikánsabbá tehetjük. Tálaláskor tejföllel locsolva, friss, vágott kaporral kínáljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára