Brownie cukrozott, sűrített tejjel

Elkészítés

Bélelj ki egy 25*25 cm-es tepsiformát sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 180 fokosra.
Egy vastag fenekű lábasban, közepes lángon olvaszd meg a vajat.
Vedd le a tűzről, majd add hozzá a csokoládét. Ha elolvadt, add hozzá a kakaóport is, folyamatos kevergetés közben.
Közben tedd a tojásokat a cukorral, vaníliával és sóval robotgépbe. Kezd el verni és meg se állj, míg a tojás világossárga, habos masszává nem válik, kb. 5-8 percig.
Óvatosan, úgy, hogy a robotgépet nem állítod le, adagold hozzá a vajas masszát, majd végül szitáld bele a lisztet és keverd el azt is.
Tedd a masszát a tepsiformába. Nyomkodj bele lyukakat egy kiskanállal, majd töltsd őket meg a cukrozott sűrített tejjel. Ha szeretnéd, hogy a tejből a sütemény belsejébe is jusson gazdagon, akkor nyomd a tubust közvetlenül a masszába több helyen, és „injekciózz” a tésztába a sűrített tejből. Fogj egy fogpiszkálót, és márványozd a sütemény tetejét a sűrített tejjel, hogy szép legyen.
Süsd a browniet 20-25 percig, addig, míg épp összeáll. Ne süsd túl az a lényeg, hogy a belseje kissé nyers maradjon. Ha nagyon precíz akarsz lenni, használj maghőmérőt, és addig süsd a sütit, míg a közepe eléri a 95 fokot.
Hűtsd ki és csak utána vágd darabokra.

Déri Szilvi receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára