Brownie mogyoróvajjal és lekvárral

Elkészítés

Olvasszuk fel a csokoládét a cukorral és a vajjal együtt gőzfürdőn vagy mikrohullámú sütőben.

Gőzfürdőn – tegyük a csokoládét, a cukrot és a vajat egy hőálló tálba, és tegyük egy serpenyő forró víz fölé. Ügyeljünk arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez. Időnként keverjük meg, amíg a csokoládé és a vaj felolvad.

Tegye át a keveréket egy nagyobb tálba, keverje habverővel, hogy kissé lehűljön, majd egyenként adja hozzá a 3 tojást – addig ne adja hozzá a következő tojást, amíg az előzőt el nem dolgozta.

Miután a tojásokat elkevertük, szitáljuk a kakaót a tálba, majd a lisztet is.

Keverjük simára, majd adjuk hozzá a vaníliát, és keverjük még egy kicsit.

A keveréket tegyük át egy sütőpapírral bélelt 20/30 cm-es tepsibe.

Egy teáskanál segítségével keverjük bele a mogyoróvajat és a lekvárt, és készítsünk spirálokat, hogy beépüljenek a keverékbe.

Süssük előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig (légkeverés).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

vissza a listára