Kapcsolódó műsor:

Mihaela Varázslatos Desszertjei
1. évad 8. rész
Elkészítés
Olvasszuk fel a csokoládét a cukorral és a vajjal együtt gőzfürdőn vagy mikrohullámú sütőben.
Gőzfürdőn – tegyük a csokoládét, a cukrot és a vajat egy hőálló tálba, és tegyük egy serpenyő forró víz fölé. Ügyeljünk arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez. Időnként keverjük meg, amíg a csokoládé és a vaj felolvad.
Tegye át a keveréket egy nagyobb tálba, keverje habverővel, hogy kissé lehűljön, majd egyenként adja hozzá a 3 tojást – addig ne adja hozzá a következő tojást, amíg az előzőt el nem dolgozta.
Miután a tojásokat elkevertük, szitáljuk a kakaót a tálba, majd a lisztet is.
Keverjük simára, majd adjuk hozzá a vaníliát, és keverjük még egy kicsit.
A keveréket tegyük át egy sütőpapírral bélelt 20/30 cm-es tepsibe.
Egy teáskanál segítségével keverjük bele a mogyoróvajat és a lekvárt, és készítsünk spirálokat, hogy beépüljenek a keverékbe.
Süssük előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig (légkeverés).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.