Kapcsolódó műsor:

Mihaela Varázslatos Desszertjei
1. évad 12. rész
Elkészítés
A csokoládét apróra vágjuk, a vajat – kockákra, majd felolvasztjuk – mikrohullámú sütőben, gőzfürdőn vagy főzőlapon
Miután megolvadt, tegyük félre 2-3 percre, hogy kissé lehűljön;
A tojásokat a kétféle cukorral, a sóval és a vaníliával 5-6 percig keverjük – amíg világos színüek leszek és egy könnyed habot nem kapunk
Öntsük a csokoládé-vaj keveréket a tojásokra, és folyamatosan keverjük alacsony fordulatszámon, amíg teljesen meg nem olvad;
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd szitáljuk rá a tojásos-csokoládés keverékre;
Óvatosan keverjük össze egy spatulával
Fagylaltkanalat vagy kanalat használva, 8 adagot/gramm tésztát helyezzünk egymástól távolabbra egy sütőpapírral bélelt tepsibe – sütés közben kitágulnak (én magam az egyik oldalra 3, a másikra 3, középre pedig 2 adagot tettem);
Opcionálisan szórjunk rá sópelyhet – én füstölt Maldon sót használtam;
Süssük 12 percig 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel
Hagyjuk kihűlni a tepsiben (15 perc)
Egyszerre csak egy tálcát süssünk! 3 tálca = 3 sütés