Brownie sütik

Elkészítés

A csokoládét apróra vágjuk, a vajat – kockákra, majd felolvasztjuk – mikrohullámú sütőben, gőzfürdőn vagy főzőlapon

Miután megolvadt, tegyük félre 2-3 percre, hogy kissé lehűljön;

A tojásokat a kétféle cukorral, a sóval és a vaníliával 5-6 percig keverjük – amíg világos színüek leszek és egy könnyed habot nem kapunk

Öntsük a csokoládé-vaj keveréket a tojásokra, és folyamatosan keverjük alacsony fordulatszámon, amíg teljesen meg nem olvad;

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd szitáljuk rá a tojásos-csokoládés keverékre;

Óvatosan keverjük össze egy spatulával

Fagylaltkanalat vagy kanalat használva, 8 adagot/gramm tésztát helyezzünk egymástól távolabbra egy sütőpapírral bélelt tepsibe – sütés közben kitágulnak (én magam az egyik oldalra 3, a másikra 3, középre pedig 2 adagot tettem);

Opcionálisan szórjunk rá sópelyhet – én füstölt Maldon sót használtam;

Süssük 12 percig 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel

Hagyjuk kihűlni a tepsiben (15 perc)

Egyszerre csak egy tálcát süssünk! 3 tálca = 3 sütés

vissza a listára