Kapcsolódó műsor:

Piríts Rám!
2. évad 12. rész
Elkészítés
A krumplipüréhez a burgonyát krumplinyomóval még forrón összetörjük.
A tejet felmelegítjük és melegen tartjuk.
Közepesen erős láng felett 2-3 percig erőteljesen kevergetjük az áttört burgonyát, hogy a vizet kifőzzük belőle, de nem szabad a pürét megpirítani! Több részletben hozzáadjuk a hideg vajat, közben folyamatosan keverve, habosítva (lehet robotgéppel is). Végük vékony sugárban csorgatva beledolgozzuk a tejet. Tovább habosítjuk, ha kell, sózzuk.
A hasábburgonyához a burgonyát meghámozzuk, és hasábra vágjuk.
Az olajat 160 fokra melegítjük. Egy tálcát leterítünk papírtörlővel. Az olajba tesszük a burgonyahasábokat. 3-4 percig sütjük, amíg elkezd a burgonya puhulni, de még a színe nem változik meg.
Kiszedjük a burgonyát az olajból, lecsepegtetjük. Az olajat 190 fokig melegítjük, visszatesszük a krumplit és aranybarnára sütjük.
A kínai burgonyasalátához a burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük.
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk és félpuhára főzzük, szűrővel kiszedjük és jeges vízbe tesszük, hogy gyorsan lehűljön.
Lecsepegtetjük, összeforgatjuk a felaprított korianderrel és az öntet hozzávalóival.
A forró olajba dobjuk a hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát, az összetört csilit és a feldarabolt metélőhagymát. Összekeverjük és még forrón a burgonyára locsoljuk. Azonnal tálaljuk.