Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
1. évad 3. rész
Elkészítés
A gombóchoz a krumplit puhára főzzük, hagyjuk langyosra hűlni, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Gombócokat formázunk belőle és letakarva félretesszük, amíg többi elem elkészül. Fogyasztás előtt gyöngyöző, sós vízben 5-7 perc alatt puhara főzzük őket.
A szószhoz a zöldborsót sós, forrásban lévő vízbe dobjuk az újhagymával. Blansírozzuk fél percig, majd azonnal lehűtjük jeges vízben. A főzővízből félreteszünk egy pohárnyit.
Ha a borsó és a hagyma lehűlt, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a sót, a citrom héját és annyi vizet, hogy homogén pürét kapjunk.
A tejszínt egy kisebb lábasba tesszük, és forráspontig hevítve 10 perc alatt beforraljuk a felére. Összekeverjük a zöldborsópürével (ezt előtte át is passzírozhatjuk, hogy krémes legyen). Tálalásig melegen tartjuk.
A bepácolt csirkemellett csíkokra vágjuk, pálcikára húzzuk és grillsütőben kisütjük. A gombocokat a szósszal és a csirkenyársakkal tálaljuk.