Burgonyakrémleves parmezánropogóssal

Elkészítés

Olvasszuk meg a vajat, majd pároljuk rajta üvegesre a hagymát, amelyet sózzunk, borsozzunk, és ízesítsünk a chili pehellyel. Ha megpárolódott, adjuk hozzá a burgonyát, répát és zellert, majd ezzel is pároljuk pár percig. Öntsük fel a levet és adjuk hozzá a citromhéjat, valamint a babérlevelet, és így főzzük, míg a burgonya meg nem puhul, kb. 25 percig. Vegyük ki a babérleveleket, és turmixoljuk a levest a kívánt állagig. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a tejszínt, ízesítsük, ha szükséges, és forrón tálaljuk (esetleg a citromolajjal megpöttyözhetjük).

A ropogóshoz a paremzánt finomra reszeljük. Egy sütőpapírral borított tepsire evőkanálnyi halmokat teszünk a reszelt sajtból, ezeket megszórjuk pár szem tökmaggal és napraforgómaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni, ezalatt megszilárdul és ropogós lesz.

A levest tányérba szedjük és parmezán ropogóssal kínáljuk.

vissza a listára