Canelé

Elkészítés

A vaníliarudakat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk és a tejjel együtt egy kis lábasba tesszük a magokat és a rudakat is. Forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és 2 percig ázni hagyjuk. A vaníliarudakat kiszedjük.

 

Egy keverőtálban összekeverjük a cukrot a tojássárgájával és a tojással, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat is. Fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk a meleg, még majdnem forró tejet, és folyamatos kevergetés mellett a lisztet is. Végül hozzáadjuk a rumot. 24-48 órára a hűtőbe tesszük a masszát. Legalább 24 órát pihentetni kell a tökéletes eredményért, 48 óra után még selymesebb állagú süteményt kapunk. A tészta 4 napig tartható a hűtőben.

 

A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A szilikon formát egy tepsire tesszük. A hideg masszát jl átkeverjük és ¾ -ig megtöltjük a formákat. 230 fokon 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 200 fokra és további 35 percig sütjük a süteményeket. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából és ha nem sötétbarna színűek, 10 percre visszatesszük a caneléket a formák nélkül sülni. A sütőből kivéve langyosan fogyasztjuk, a sütés napján az igazi ez a sütemény.

vissza a listára