Kapcsolódó műsor:
Európa Késsel-Villával
1. évad 12. rész
Elkészítés
Minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, a mogyorót és a csokit csak akkor adjuk hozzá, ha már összeállt a tésztánk. Kicsit gyúrjuk kézzel, amíg össze nem áll, de ne lepődjünk meg, nagyon ragadós lesz. Ezen csak a sok kézlisztezés segít. Két kis hengert formázunk a tésztából, mehet a kettő egymás mellé egy nagy gáztepsire, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ezután kivesszük, rácson hagyjuk hűlni egy kicsit, a sütőt pedig levesszük 140 fokra. A megsült hengereket átlósan felszeleteljük 1-2 cm vastag szeletekre, amiket ugyanarra a tepsire visszapakolunk, és mehetnek napozni. A második körben igazából nem is sülni fog, hanem száradni a kekszünk. Ilyenkor lehet szabályozni, hogy mennyire legyen kemény, ettől függően hagyjuk bent 5-12 percig. Nyugodtan nyitogathatjuk és tesztelhetjük, hogy olyan-e már, amilyet mi szeretnénk.