Caponata (szicíliai padlizsán saláta) fenyőmaggal, mozzarellával

Elkészítés

A padlizsánt felkockázzuk, olajjal összekeverjük és 200 fokon megszárítjuk, a paprikákat, cukkinit, és a hagymát egyforma darabra vágjuk és olíván elkezdjük pirítani lassan. Felöntjük a paradicsom lével, hozzáadjuk a padlizsánt és az olajbogyót, sózzuk majd 10-15 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, és ha már nem forró, mézzel, almaecettel, vágott bazsalikommal ízesítjük. Tálaláskor egy mélytányér közepébe halmozzuk a salátát, megszórjuk a pirított fenyőmaggal, rátesszük a mozzarellát. friss borssal, bazsalikommal, fűszerezzük, na meg olajjal meglocsoljuk!

Magos Zoltán receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára