Cappuccino parfé

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk. A mandulát finomra vágjuk, az olvasztott vajhoz adjuk a darált keksszel együtt és alaposan összekeverjük. A vajas morzsát egy sütőpapírral kibélelt szögletes kenyérsütő forma aljára nyomkodjuk. A kávét lefőzzük és kihűtjük. A mascarponét habosra verjük, hozzáadjuk a kávét és ezzel is krémesre keverjük. 25 g csokoládét és a mandulát a díszítéshez finomra aprítjuk. A maradék csokoládét gőz felett felolvasztjuk.

A tojásfehérjét robotgépben elkezdjük felverni, amikor habosodik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és fényes habbá verjük. Összeforgatjuk a mascarponés krémmel az előkészített formába töltjük az 1/3 részét, meglocsoljuk olvasztott csokoládéval, majd újabb réteg krém, csokoládé és megint krém következik. Mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk, tálaláskor a felaprított csokoládéval és mandulával díszítjük.

 

vissza a listára