Elkészítés
A céklát, burgonyát, fehérrépát és a répát megtisztítjuk, kockára vágjuk és feltesszük főni egy kevés sóval. Ízesítjük borssal, babérlevéllel.
Amikor megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítjük őket (a babérlevelek nélkül). Egy lábosban savanyítjuk lime levével és balzsamecettel, és felengedjük egy kevés vízzel.
Buggyantott tojás: egy kevés ecetet teszünk a vízbe és felforraljuk. A tojást előre feltörjük egy kis tálba. A vizet alaposan felkavarjuk, hogy örvény képződjön, és a tojást lassan belefolyatjuk az örvény közepébe, ami „felcsavarja” a tojásfehérjét a sárgája köré. Egy kanállal segíthetünk, hogy a sárgája középen maradjon. Ekkor a víz már nem kell hogy bugyogva forrjon. A tojást akkor vegyük ki, amikor még látható, hogy a sárgája folyik.
A bő sós vízben megfőzött gerslit kevés vajon megfuttajuk, ízlés szerint tovább sózhatjuk.
Tálaláskor a tányér közepére teszünk gerslit, ráhelyezünk egy buggyantott tojást és pár szál metélőhagymával díszítjük. A levest körécsurgatjuk vagy egy kiöntőben tálaljuk mellé.