Kapcsolódó műsor:
Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
1. évad 16. rész
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral (ha nem tapadásmentes). Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Ha felolvadt, levesszük a gőzről és kézi habverővel beledolgozzuk a cukrot és a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, kakaót, sót, vaníliát, majd az előkészített sütőformába öntjük. Egy másik tálban kikeverjük a krémsajtot a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliával és kevés liszttel. A csokoládés masszára simítjuk, a tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, amit késsel márványosra mintázunk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük, amíg a közepe még rezeg, ha megmozgatjuk a sütőformát. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.