Kapcsolódó műsor:
Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
1. évad 3. rész
Elkészítés
Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral és bekenjük vajjal. A tésztához a vajat a cukorral robotgépben krémesre keverjük. Alacsony fordulatszámon hozzákeverjük a darált diót, a kandírozott narancshéjat, és a lisztet. Ha a tészta összeállt, lisztes kézzel az előkészített tepsi aljára nyomkodjuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg egy kevés színt kap. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig 150 fokra visszavesszük. A krémsajtot robotgépben krémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. A tortaformát vastagon beburkoljuk alufóliával és egy forró vízzel teli hőálló tálba tesszük, Így sütjük 170 fokra előmelegített sütőben és 50 percig, amíg a sütemény közepe még rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt az ananászt cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk, majd beletesszük az ananászt ésa rumot és addig hevítjük, amíg megpuhulnak és sziruposra fő. Hagyjuk kihűlni és a torta tetejére rendezzük.