Churros Forró Csokival És Karamellkrémmel

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Churros: A vajat, margarint feltesszük a vízzel egy edényben. Amikor gyöngyöni kezd, tegyük bele a cukrot és egy csipet sót, majd szórjuk bele az összes lisztet és egy fakanállal keverjük el csomómentesre. Amikor már kis golyóvá vált a tésztánk, még egy percig hagyjuk a tűzön az edényt és kevergessük, égessük a tésztát. Ezután hűlni hagyjuk 5-10 percig majd hozzákeverjük a tojásokat. A tésztát habzsákba töltjük, csillagcsővel forró olajba kis csíkokat nyomunk, és megsütjük. Még melegen fahéjas kristálycukorba forgatjuk.

Forró csoki: A hozzávalókat egy tálban összeöntjük és állandó kevergetés mellett forró csokit főzünk belőle.

Dulce de leche: A sűrített tejet egy tűzálló tálba öntjük, ezt beleállítjuk vízfürdőbe és 220 fokon másfél-két órán át sütjük. Ha elpárologna a víz alóla, akkor töltsük fel. Érdemes alufóliával letakarni a krémet is és a vizes tepsit is. Jól zárható, tiszta üvegben 2 hétig tárolhatjuk hűtőben.

vissza a listára