Churros Kosárka

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A vajat, margarint feltesszük a vízzel egy edényben. Amikor gyöngyöződni kezd, tegyük bele a cukrot és egy csipet sót, majd szórjuk bele az összes lisztet és egy fakanállal keverjük el csomómentesre. Amikor már kis golyóvá vált a tésztánk, még egy percig hagyjuk a tűzön az edényt és kevergessük, égessük a tésztát. A tojásokat kézi mixerrel keverjük hozzá a tésztához. A tésztát egy muffintepsi hátuljára nyomjuk csillagcsővel, bevonjuk körbe a tepsi kiemelkedéseit, melyeket előzőleg megolajoztunk és fóliával letakartunk Fagyasztóba tesszük, majd onnan kivéve bő olajban kisütjük. Fahéjas kristálycukorba forgatjuk.Megtölthetjük fagylalttal, csokikrémmel.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára