Citromos csirkeleves orzoval és csurgatott tojással

Elkészítés

A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a póréhagymár és a szárzellert finomra daraboljuk. Olíva olajon lepírítjuk őket, közben hozzáadunk egy evőkanál friss kakukkfüvet és egy gerezd felaprított fokhagymát is. Ha a zöldségek összeestek, hozzáadjuk ½ citrom levét és reszelt héját. Sózzuk, és beletesszük a csirkemellet egészben.

Felöntjük csirke alaplével és fedő alatt puhára főzzük a húst. Ezután kivesszük a levesből és villával szálaira szedjük. Közben a tésztát a levesbe szórjuk és fogkeményre főzzük. A végén hozzááadjuk a spenótot és éppen csak addig főzzük, amíg a levelek összeesnek. Visszetesszük a húst is. Két tojást felverünk és lassan, folyamatos kevergetés közben a levesbe csurgajuk. Azonnal tálaljuk.

vissza a listára