Citromos cukkinifőzelék pulykafasírttal

Elkészítés

A kenyér héját levágjuk, a szeleteket hideg vízbe áztatjuk. 5 perc után kinyomkodjuk és egy nagy keverőtálba tesszük a darált hússal együtt. Mellé dobjuk a finomra aprított újhagymát, a finomra vágott koriandert és mentát, a citrom héját, a fűszereket és a sót. Végül hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk a masszát. Golyókat formázunk belőle és forró serpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük a húsgolyókat. Sütés közben várjuk meg, hogy először kérgesre süljön a golyó alja, majd többször forgassuk át, hogy mindenhol kérgesedjen és jól átsüljön.

A cukkinit legyaluljuk, mint a tököt. A póréhagymát felaprítjuk. Egy nagy lábasban felhevítünk 1 evőkanál olajat és a vajat. A póréhagymát egy kis sóval pár perc alatt megpároljuk, majd a cukkinit is beletesszük, és kb. 10 percig pároljuk.

A keményítőt kikeverjük az alaplével és a tejföllel, majd a cukkinire öntjük. Fűszerezzük a bazsalikom leveleivel, sóval és borssal. Lefedve 20 percig főzzük, hogy megpuhuljon a zöldség.

vissza a listára