Kapcsolódó műsor:

Itália Ízei Antonio Passarellivel
1. évad 2. rész
Elkészítés
Egy tálban homogén állagúvá keverjük a darált kekszet és az olvasztott vajat. A kapott masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába alaposan belenyomkodjuk. A sajtkrémes részhez össze turmixoljuk a cukrot, a citromlevet, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a mascarponét, a ricottát és a lisztet. A végén pedig belekavarjuk a csipet sóval és egy kanál cukorral habosra felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és rászedjük egyenletesen a torta alapra. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, rákenjük a sárgabarack lekvárt és 4 órára berakjuk a hűtőbe.
Fotó: Sándor Katalin