Kapcsolódó műsor:
A Világ Késsel-Villával
1. évad 8. rész
Elkészítés
A báránycsülköt lehetőség szerint egy éjszakára vörösborba áztatjuk. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, a báránycsülköket alaposan sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a tepsibe, majd mellédarabolunk egy nagyobb fej vöröshagymát, illetve a sárgarépát. Hozzáadjuk a babérlevelet, felöntjük kevés borral, majd fedő alatt, 160 fokos sütőben 1,5 órán keresztül sütjük. Mikor megpuhult, a fedőt vagy fóliát levéve róla magasabb hőfokon, 15-20 perc alatt rápirítunk. A finomra vágott vöröshagymát olvasztott vajban megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt aszalt barackot, sózzuk, majd borssal és a finomra vágott zsályával, kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük. Megszórjuk a zsemlemorzsával, átforrósítjuk, majd a felvert tojással összeforgatjuk. Kis halmokat formázunk belőle és forró sütőben néhány perc alatt megsütjük. Ezt kínáljuk a bárány mellé, illetve a sült sárgarépát, esetleg cikkekre vágott fűszeres sült krumplit.
(Fotó: Sándor Katalin)