Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 5. rész
Elkészítés
A tejet és a tejszín egy kisebb lábasba öntjük. Belekaparjuk a vanília magját és a rudat is beledobjuk. Felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hagyjuk 10 percig állni. A vaníliarudat kivesszük és eldobjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a vaníliás tejet. Egy nagy tálat megtöltünk jéggél, beletesszük a keverőtálat és lehűtjük a krémet.
6 tálkát egy nagy hőálló edénybe teszünk. Egy közepes lábasban összekeverjük a vizet és a cukrot és közepesen erős láng felett aranybarna karamellt készítünk (nem kevergetjük). Az előkészítette tálkákba szétosztjuk úgy, hogy azok alját egyenletesen befedje. Hagyjuk kihűlni. A lehűlt krémmel megtöltjük a tálkákat és annyi forró vizet öntünk a hőálló edénybe, hogy a tálkát feléig felérjen. Alufóliával lefedjük és a 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 45 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a hőálló tálban a krémeket, majd a tálból kivéve éjszakára tegyük őket a hűtőbe. Tálaláskor egy késsel meglazítjuk a krémet a tálka szélén és tányérra borítjuk a desszertet.