Cseresznyés Süti

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a puha vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a meggylikőrt is. Egy másik nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kimagozott cseresznyével. A két keveréket összekeverjük. A tésztát egy vajjal kikent doboz formába öntjük. A 210 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd 180 °C-ra csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük még kb. 45 percig. A tetejét lefedjük alufóliával, nehogy megégjen. A kész sütit kiborítjuk a formából és rácson hagyjuk kihűlni. Tejföllel, natúr joghurttal, vagy fagylalttal kínáljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára