Csicseriborsó Saláta

5-15 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

1 narancs héját levágjuk, majd kivágunk belőle néhány gerezdet, a maradék levét egy tálba facsarjuk. Hozzáadunk 1 ek mézet, kevés citromlevet, őrölt fahéjat, római köményt, sózzuk, borsozzuk, majd kikeverjük 2 evőkanál olívaolajjal. 2 paradicsom héját forrázás után eltávolítjuk, a magházzal együtt, majd a húsát kockákra vágjuk. Forgassuk össze 20 dkg konzerv csicseriborsóval, a naranccsal, 2 szál, vágott újhagymával, 4 darabolt, magozott datolyával, és 1 csokor, apróra vágott petrezselyemmel. Keverjük hozzá a fűszeres olívaolajat, majd tálaláskor szórjuk gránátalmamaggal.

vissza a listára