Csirkehúsos szaramura és kosszarvú paprikasaláta

Min: 30 perc

Elkészítés

A csirkecombot sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben vagy grillen megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, a hagymát és a paprikát felszeleteljük, és együtt megfuttatjuk olajon, majd egy villával szétnyomkodjuk a zöldségeket. Amikor a csirkecombon kéreg képződött, beletesszük a paradicsomos szaramura szaftba, megszórjuk borsikafűvel, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén adunk hozzá apróra vágott fokhagymát és petrezselymet.

A paprikasalátát a következőképpen készítjük: a paprikát nyílt lángon megsütjük. A félbevágott paradicsomokat és az újhagymát megfuttatjuk olajon, sózzuk, borsózzuk, majd hozzáadjuk a sült paprikát. Meglocsoljuk egy kevés borecettel, és megszórjuk apróra vágott fokhagymával. Levesszük a tűzről, átrakjuk egy tálba, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A végén meglocsoljuk egy pohár vörösborral.

A recept részben eltérhet a műsorban látottaktól.

vissza a listára